Milujete seriály? Máme pro vás několik tipů!

Zdroj: Freepik.com

Gynex

Reklama

Stát se člověkem závislým na sledování seriálů není nic těžkého. Stačí, když je každá epizoda zakončena tak, že potřebujete ihned vidět další, abyste zjistili, jak ta předchozí dopadla. Nechcete však, aby vám sledování seriálů zabralo i několik týdnů? Máme pro vás tipy na seriály, které zvládnete vidět i za jeden až dva dny.

Sledování seriálů v minulosti se od současnosti diametrálně lišilo. Dříve jsme seděli dvakrát týdně u obrazovek a netrpělivě jsme čekali na nový díl svého oblíbeného seriálu. V současnosti si stačí zapnout internet, zaplatit streamovací platformu – a můžete se podívat na celou řadu seriálu najednou. Nevýhodou je však fakt, že tyto seriály umí být napínavé natolik, že se od nich pak nemusíte chtít odtrhnout. My však pro vás máme tipy na seriály, které mají jen několik epizod. Které to jsou?

Bridgertonovi

  • Počet epizod: 8

Pokud jste o tomto seriálu doposud neslyšeli, měli byste to napravit. Seriál z prostředí smetánky 19. století vás nadchne zejména kostýmy, na jejichž výrobě se rozhodně nešetřilo. Seriál je natočen podle literární předlohy (od Julie Quinn (51)), která popisuje příběhy osmi sourozenců z bohaté rodiny Bridgertonových a jejich cestu za láskou. Ačkoliv byli do rolí britských aristokratů obsazeni herci tmavé pleti, nejde o dokument, proto zde není faktická správnost prvořadou. Pokud jste již seriál viděli, můžete se těšit na druhou řadu, která je v plánu.

Dash&Lily

  • Počet epizod: 8

O tom, že online seznamky nejsou pro každého, vám řekne tento seriál. Jeho hlavní hrdinkou je optimistická Lily, která touží po svém princi na bílém koni. Dalším důležitým prvkem tohoto seriálu je červený zápisník, který nechá v knihkupectví a jehož prostřednictvím si začne dopisovat s Dashem. Navzájem se dokážou vyhecovat k různým výzvám a začnou se poznávat.

Zdroj: Freepik.com

Emily in Paris

  • Počet epizod: 10

Umíte si představit, jaké by to bylo dostat se do Paříže, kam jste se chtěli vydat snad odjakživa? Marketingová manažerka Emily Cooperová tuto možnost dostane. V Chicagu, kde se s ní její partner rozejde, si sbalí kufry a odjede za prací snů do Paříže. V tuto chvíli však nečeká, do jakých milostných pletek se zaplete, ale ani to, jak ji v její nové práci přijmou.

Černobyl

  • Počet epizod: 5

Pokud máte rádi spíše dokumentární seriály, doporučujeme vám zhlédnout pětidílnou minisérii z koprodukce společností HBO a Sky. Jde o rekonstrukci příběhu o jaderné havárii z roku 1986 v Černobylu. Na sledování tohoto seriálu si připravte žaludek, některé ze scén nejsou úplně příjemné, rozhodně jde však o velmi povedený seriál. Jak by řekl jeden z diváků tohoto seriálu, který jej hodnotil:

„Pět hodin chladu, hnusna, mraziva, bezútěšna, zmaru, strachu, bezmoci a beznaděje a především bezohlednosti a neustálých neuvěřitelných lží. Nevím, jestli jsem někdy viděl něco podobného, z čeho by mi bylo tak zle, ale od čeho jsem se zároveň nemohl odtrhnout. Pravá fascinace hrůzou. Kéž by se člověk poučil.“ (komentář uživatele D. Moore na CSFD)

Sledování seriálů může být zábavné, romantické, ale také poučné. Jaké seriály patří k vašim oblíbeným?

Tip: Zjistěte, které české autorky a jejich knihy stojí za přečtení.

Sdílet na Facebooku

Arganový olej

Reklama