TOP 5 receptů na domácí zmrzlinu – na léto, ale i jakoukoliv dětskou oslavu

Zdroj: Freepik.com

Gynex

Reklama

I když je léto u konce, může se stát, že bude venku horko. Přemýšlíte, čím se ochladit? Co takhle vyzkoušet domácí zmrzlinu? Příprava je snadná, levná, zmrzlina příjemně ochladí a chutná výtečně! 

Domácí zmrzlina

Už jste někdy zkoušeli vyrobit si zmrzlinu doma? Říkáte, že ne? Tak je na čase to zkusit, určitě nebudete litovat! Příprava je totiž velmi jednoduchá. Můžete zapojit také děti – o zábavu na odpoledne budete mít postaráno! Následně si ji společně s rodinou vychutnáte. Můžete okouzlit i nečekanou návštěvu.

Přinášíme vám 5 top receptů na tu nejlepší domácí zmrzlinu. Už nebudete chtít kupovanou. Tak co vy na to, zkusíte to s námi?

Základní smetanová zmrzlina

Potřebujete:

2 kelímky smetany ke šlehání s vyšším obsahem tuku
200 g cukru moučka
plnotučné mléko
vanilkový cukr

Postup:

Vychlazenou smetanu smícháme s cukry a šleháme, dokud se nezačnou dělat pevnější kopečky. Poté můžeme zjemnit trochou plnotučného mléka do požadované konzistence, také cukr se nám musí řádně rozpustit. Nyní máme základní smetanovou zmrzlinu. Teď už stačí dát do misky či forem, ve kterých zmrzlinu zmrazíme, a to pod dobu alespoň 6 hodin. Pak bude připravena k podávání. 

Z této smetanové zmrzliny rázem vykouzlíte nespočet druhů, když přidáte ovoce či cokoliv jiného na dochucení – med, oříšky, kousky sušenek. Fantazii a chuti se meze nekladou. 

Tvarohová zmrzlina

Potřebujete:

2 kelímky smetany ke šlehání
půl vaničky tvarohu
100 g cukru
2 lžíce medu
2 lžíce rumu (nemusí být)

Postup:

V misce si opět vyšleháme smetanu, přidáme další přísady a mícháme do požadované konzistence, aby nikde nebyly hrudky a vše se krásně spojilo. Následně ve vybrané nádobě zmrazíme a máme hotovo k podávání. Stejně jako základní smetanovou zmrzlinu, tak i tuto můžeme dochutit opět různě dle svých preferencí. 

Čokoládová zmrzlina

Potřebujete:

2 smetany ke šlehání
400 g kondenzovaného mléka
60 g kakaa

Postup:

Smetanu šlehejte, dokud nezačne dělat pevnější kopečky. Přidejte kondenzované mléko a prošlehejte, nakonec přidejte kakao. Můžete ji vylepšit kousky nakrájené čokolády. Dejte do formy a nechte řádně ztuhnout v mrazáku. Hotovo! Lze připravit i jako smetanovou či tvarohovou variantu.

Zdroj: Freepik.com

Oreo zmrzlina

Potřebujete:

2 kelímky smetany ke šlehání
400 g kondenzovaného mléka
Oreo sušenky

Postup:

Sušenky si připravte tak, že je rozmačkáte, použít můžete třeba váleček na těsto. Smetanu si zase vyšleháme, potom přidáme kondenzované mléko. Nakonec přisypeme rozmačkané sušenky, řádně promícháme a dáme zmrazit. Můžete si nechat nějaké rozdrobené sušenky na ozdobu.

Arašídová zmrzlina

Potřebujete:

2 kelímky smetany ke šlehání
400 g kondenzovaného mléka
250 g arašídového másla
arašídy

Postup:

Smetanu vyšleháme, přidáme mléko a nakonec arašídové máslo. Vše řádně promícháme, dokud se nám ingredience nespojí. Potom přimícháme arašídy. Dáme zmrazit a po několika hodinách můžeme podávat.

Sdílet na Facebooku

Arganový olej

Reklama